Banská Bystrica onedlho ožije oslavami Stanley Cupu

07.08.2013 Banská Bystrica

V pondelok 5. 8. 2013 sa uskutočnila tlačová konferencia k pripravovaným oslavám príchodu Stanley Cupu do Banskej Bystrice. Okrem primátora mesta Banská Bystrica Petra Gogolu a zástupcu generálneho sponzora spoločnosti Orange Slovensko a. s. Ivana Martáka, vystúpil na tlačovej konferencii aj Michal Handzuš.
Tlačová konferencia sa uskutočnila s cieľom informovať verejnosť o pripravovanom podujatí Orange Stanley Cup Tour 2013, ktoré priláka na Námestie SNP množstvo športových fanúšikov a obdivovateľov banskobystrického rodáka Michala Handzuša.
Vo štvrtok 8. 8. 2013 od 16:00 hod. bude na Námestí SNP prebiehať program plný prekvapení a hudobných vystúpení. V úvode vystúpi banskobystrická kapela Družina a ako headliner sa predstaví kapela Hex. Približne o 18:00 hod. námestie privíta držiteľa slávnej hokejovej trofeje Michala Handzuša, ktorý všetkým Banskobystričanom, svojim verným fanúšikom a priaznivcom hokeja, prinesie Stanley Cup priamo do srdca Slovenska. Moderátorom celého podujatia bude Slavo Jurko, ktorý sa postará o to, aby Banská Bystrica privítala Stanley Cup vo výbornej nálade.
V súvislosti s pripravovanými oslavami budú zrealizované menšie dopravné obmedzenia v historickom centre mesta. Počas dňa bude vylúčené parkovanie vozidiel na parkoviskách na Námestí Štefana Moyzesa (pri tržnici, Barbakan) a na Kapitulskej ulici. V čase medzi 15:00 hod. a 18:00 hod. nebude umožnený prejazd vozidiel cez Námestie Štefana Moyzesa od Bakossovej ulice.
Nakoľko sa predpokladá zvýšený pohyb vozidiel i účastníkov akcie, je potrebné počítať so zdržaním aj na hlavných komunikáciách na území mesta. Vzhľadom na čas a miesto konania akcie a minimálne dopravné obmedzenia, odporúča mesto Banská Bystrica využiť dopravné prostriedky hromadnej dopravy, ktoré budú premávať bez obmedzení a majú svoje zastávky v bezprostrednej blízkosti Námestia SNP.

Martina Kanisová
hovorkyňa primátora
 

Vyberte región